Tips för dig som ska börja spela poker

 

Det finns några saker jag tycker du bör fundera över ifall du funderar på att spela poker på Internet för riktiga pengar. Det jag tar upp på den här sidan tar kanske 10 minuter att läsa men kan spara in åtminstone din första insättning som de flesta nya spelare förlorar.

Varför vill du spela poker?
Det är en berättigad fråga och det finns oftast bara två svar på den:
– Antingen så spelar man poker för att det bara verkar vara så roligt, att bluffa är hur skoj som helst och lira kort har du kanske alltid tyckt om. Om fallet är detta kan jag bara säga, ha roligt så länge du kan, för det lär bli ett ganska dyrt nöje för din del.
– Svarar du istället att du spelar poker med mål att tjäna pengar och bli en bättre spelare, ja då rekommenderar jag dig att fortsätta läsa ett tag till för att kunna varna dig för de värsta fällorna och även för att slutligen välja vilket pokerställe som kan vara mest fördelaktigt för dig att spela på.

Nu när vi har redit ut det och du förhoppningsvis vill vinna pengar på ditt pokerspelande måste vi helt enkelt börja med att se över hur du spelar och vad som kan förbättras. Vi antar att du är bekant med gällande regler för Texas Hold’em, men även att du är en tämligen oerfaren spelare.

Det första du gör efter att du lagt in pengar på ditt pokerkonto är att välja ett spel, okej, Texas Hold’em är det enda vi pratar om på den här siten så det får bli vårat spel. Nu måste vi välja om vi ska spela Tournament eller Live game (det står oftast bara Hold’em i klienterna). Tournaments är precis vad en freeroll är och du bör testa att spela några freerolls för att bilda dig en första uppfattning om Hold’em innan du ger dig i kast med att spela för riktiga pengar. Tournaments spelas oftast som No Limit vilket vi inte rekommenderar att du ska börja din karriär med, då det är betydligt större risker i att spela No Limit än det är i Fixed Limit. Blanda inte ihop Pot Limit med Fixed Limit då det är mer likt No Limit.

Än en gång påminner vi oss om varför vi spelar. Jo just det, för att bli bättre spelare och för att vinna lite pengar. Låt oss nu gå igenom vad Fixed Limit innebär och hur man bör spela det för att spela vinnande poker.

Att spela Fixed Limit
Det är lika bra att säga detta på en gång; att försöka spela vinnande poker och börja sin karriär med några hundralappar gör att spänningen är ganska låg, då insatserna är låga och det blir i längden långtråkigt. Att spela poker på Fixed Limit är i början inte speciellt roligt, men lärorikt och förhoppningsvis givande på sikt.

Grejen med Fixed Limit är den att du alltid kan satsa samma summa, en ganska låg summa i bord med låga insatser och det gör att även vinsterna är ganska låga. Här kan du inte gå all-in och det går inte att vinna några större pengar snabbt. För att göra det ännu värre så kan jag säga att du bör lägga dig, dvs folda ungefär 9 händer av 10, mer om detta snart.

Poker i stort är ett spel där man måste vara tålmodig, ha kunskap om vilka kort som ska spelas när och hur samt även kunna lite matematik och enklare huvudräkning då man väldigt ofta behöver räkna ut ungefärliga odds.
Hela tanken med det här försiktighetsspelet som vi kommer att presentera på nästa sida är att man sakta men säkert, så säkert det nu är möjligt, bygger upp sin bankroll, alltså ens spelkapital. Med tiden kan man gå in i större bord där insatserna och höjningarna är större – liksom även vinstpotterna.

Jag hoppas att du nu har förstått konceptet av att spela vinnande poker. Det kräver att du läser på en hel del och vi kommer på nästa sida att ta upp lite grunder för att sedan låta dig fortsätta att lära på egen hand genom vissa länktips, boktips och framförallt, genom att börja spela på en låg nivå.

Om du känner nu att det här verkar riktigt jobbigt och att No Limit är din grej trots de höga riskerna att förlora allt du har så vill jag ge dig ett tips innan du försvinner iväg för att spela bort dina pengar och det är att aldrig någonsin bluffa.

Det är just de gånger du bluffar som nybörjare som du förmodligen förlorar dina pengar och det kommer du nästan med all sannorlikhet att märka ifall du vill försöka ändå. Spela de gånger du tror att du har den starkaste handen och var inte rädd för att lägga dig fast du har lagt in pengar i potten om du tror att någon annan har en bättre hand än du har.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *